En… heb je al aan mensen kunnen uitleggen wat je dit weekend gedaan hebt?

Misschien helpt het als je er wat foto’s bij hebt. Op onze website hebben we daarom voor jou een nieuwe pagina toegevoegd, http://www.swimrunsport.nl/fotos . We hebben daar alvast een video op gezet, zodat je aan iedereen kunt laten zien dat jij aanwezig was bij het eerste Swimrun Evenement in Noord Nederland!

Wij hebben het erg leuk gevonden om dit te organiseren en gezien jullie enthousiaste reactie denken we dat jullie er net zo van genoten hebben.

Veel kijkplezier!

© Stichting 40 Mijl
photos by J. Nolles & O. van Keeken

Meer foto’s van J. Nolles
Meer foto’s van O. van Keeken

Swimrun 2018 onder barre omstandigheden

Het weer tijdens het eerste herfstweekend van dit jaar zorgde voor spektakel tijdens de eerste Swimrun van Noord Nederland. Zeventig topatleten zwommen met hun schoenen aan en renden in hun wetsuit door een extreem zwaar parcours rondom camping Beleef Lauwersoog in het Lauwersmeer gebied.

Tijdens de tocht werden zwemmen en rennen met elkaar afgewisseld, waarbij de langste afstand bestond uit in totaal ruim 2 kilometer zwemmen en 15 kilometer rennen. Het internationale deelnemersveld kreeg te maken met hoge golven in het Nieuwe Robbengat en de Waddenhaven, en een fikse tegenwind op de dijk. De behendigheid van de deelnemers werd extra op de proef gesteld tijdens het rennen over de spectaculaire MTB route door de bossen.

Volgens deelnemers die al vaker in de Scandinavische landen hadden deelgenomen aan Swimrun evenementen, deed deze eerste editie ‘zeker niet onder voor het buitenland’ en was het misschien wel ‘de zwaarste, maar ook mooiste, Swimrun die ze ooit gedaan hebben’.

Het succes van deze eerste editie heeft de organiserende Stichting 40 Mijl doen besluiten om volgend jaar het eerste Open Nederlands Kampioenschap te organiseren in dit bijzondere natuurgebied, dat uitermate geschikt is voor bijzondere sportieve en recreatieve activiteiten.