Alle foto’s zijn binnen! En volgens ons zijn ze goed gelukt. Nieuwsgierig? Klik dan op de thumbnails voor alle foto’s…..

Met dank aan Olvin van Keeken, Diana Elzingaen, en Solve photography, Yorick & Sanne!

Foto's Olvin van KeekenFoto's Diana ElzingaFoto's Solve Photography


 
 

© Stichting 40 Mijl


Koudwatervrees tijdens de tweede Swimrun Lauwersoog

Het golvende en vooral koude water in het Nieuwe Robbengat en de Buitenhaven leek vooraf de grootste uitdaging voor de ruim 100 deelnemers van de Beleef Lauwersoog Swimrun. Afgelopen zaterdag trokken zij rennend en zwemmend door het mooiste natuurgebied van Noord-Nederland. Gekleed in speciale wetsuits en geschikte hardloopschoenen was het voor veel van de goedgetrainde atleten de eerste keer dat ze deelnamen aan de spectaculaire tocht die jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting 40 Mijl. De verrassend krachtige herfstzon bleek niet in staat om het 13 graden koude water op te warmen tot een aangenamere temperatuur. Voor veel van de deelnemers werd het idee van een plons in het ijskoude water tijdens de tocht echter een prettig vooruitzicht. Het rennen in de wetsuits onder de brandende zon op de open zeedijk stuwde de temperatuur in de neopreenpakken op tot grote hoogte. Zelfs het banjeren door de tankgracht in het militair oefenterrein de Marnewaard werd een aangename verrassing.
Na een korte briefing, waarin de deelnemers werden gewezen op de uitdagingen die ze onderweg tegen zouden komen, legden de sportmannen en -vrouwen, veelal in duo’s, een afwisselende tocht af door de bossen van het Lauwersmeer en grote stukken zoet- en zoutwater. Onder toezicht van boten en kano’s van de Groninger Kanovereniging en veel vrijwilligers op het land verliep alles vlekkeloos. De grootste deelafstanden die werden afgelegd waren 1.5 kilometer zwemmen en 7 kilometer hardlopen. Uiteindelijk hebben nagenoeg alle atleten de 10, 18 of 28 kilometer volbracht. Na afloop konden de topatleten genieten van een welverdiende warme douche en een goed gevulde pasta op Camping Beleef Lauwersoog en een enthousiast applaus van de toeschouwers.


“Jullie bedankt voor een waanzinnig gaaf evenement en al dat enthousiasme van de mensen langs het parcours! Zeker tot de volgende keer.”
SG

“Wat een waanzinnig mooi en goed georganiseerd evenement! Volgens mijn vriend was het een bijna perfecte dag – hij vond het zoute water maar niks 😉 – voor mij persoonlijk was het de perfecte dag! 1000x dank “
LW

“Bedankt, het was erg goed georganiseerd. Dit was mijn eerste swimrun en is erg goed bevallen. Op naar volgend jaar!”
BS

“Verder een perfecte organisatie. Goede briefing vooraf, duidelijke route, goede markering waar je heen moest zwemmen, drankposten onderweg, ehbo op de fiets, kanobegeleiding en lekkere pasta na de finish!”
H

“Ontzettend bedankt voor de geweldige SWIMRUN Lauwersoog afgelopen zaterdag. Het was prachtig! De organisatie, de route, het weer. Genieten! Graag tot volgend jaar!”
ED&MK

“Ik heb zaterdag meegedaan met jullie swimrun. Het was een super evenement, nogmaals bedankt en zeker ook bedankt aan alle vrijwilligers!”
ED

“Heerlijk weer en een mooie wedstrijd, met een ruim dubbel zo groot deelnemersveld als bij de 1e editie in 2018. De organiserende Stichting 40 Mijl moet even volhouden daar, dan gaat het zeker doorgroeien. Persoonlijk hoop ik volgend jaar wel een echte wedstrijd. Met meelopende klok en mooie digitale displays met namen oogde het zeker professioneel, maar de Groningers richten zich toch vooral op de avontuur van het meedoen…”
BvdW