Nadat we geholpen hadden als moederboot tijdens de Groningen Swim Challenge, vroeg ik mij af of ik ook twintig minuten achter elkaar zou kunnen borstcrawlen. En dat is het moment geweest dat het zwemvirus mij te pakken heeft gekregen; vanaf toen lag ik met enige regelmaat in de sloot om mijn zwemmeters te maken. Omdat ik op zoek was naar geschikte wetsuit voor de zomer met korte mouwen en pijpen voor het trainen bestelde ik een Orca Swimrun Core wetsuit. Pas toen ik die aan had en ik zag op de mouw Swimrun staat ben ik mij gaan verdiepen in dit fenomeen. En ik kan je zeggen… het is fenomenaal.

Ik zwom al mijn meter, ik rende al hard, maar het was nog nooit bij mij opgekomen om te gaan Swimrunnen. Wie zwemt er nou met zijn goeie schoenenen aan?

Toch als je er over nadenkt is het niet eens zo gek. In tegenstelling tot triathlon waarbij je je moet omkleden tijdens de transities, en je goed moet nadenken over waar je fiets laat, kun je bij Swimrun een lange tocht maken, zonder al dat gedoe. Heerlijk om een lange route af te leggen, waarbij je zwemmen en rennen afwisselt. En Ook nog eens met zo’n frequentie dat door het interval karakter, je conditie met stappen vooruit gaat.

Ik vind het geweldig om zo bezig te zijn in de natuur. Ik vertrek, zwem en ren, zie een mooi deel van Nederland dat maar weinig andere mensen zien en heb het gevoel heel goed bezig te zijn.

Ik ben om…